мазна кожа

Искате ли да изгладим бръчките?

неделя, 25 март 2018 г.

въпросите за козметичните серуми


из статията на
Татяна Викторова козметик от София
Едва ли има друго козметично средство, от което да се използват само няколко капки и същевременно да се постигне наистина впечатляващ ефект – гладка, тонизирана и свежа кожа, с изгладени фини линии и сияен тен. Става въпрос за козметичните серуми, които сякаш като с вълшебна пръчица изтриват умората от лицето и възвръщат младежкото излъчване.              
Какво представлява серумът?
Това е козметичен продукт с висока концентрация на активните съставки, който е насочен към определен проблем на кожата. Такъв проблем може да бъде:
Пигментацията
 Бръчките
Дехидратацията
Акнето
чувствителността на кожата и други.
Има серуми както за професионална, така и за домашна употреба. Основната разлика е, че тези, които са предназначени за работа в кабина са по-силно концентрирани и по-богати на активни съставки. Друго предимство на това серумите прилагащи се от, експерт – козметик е, че има възможност да бъде активиран в дълбочина от точно избран апарат. Тук е много важно да се уточни, че по никакъв начин прилагането на серум в козметично студио не изключва използването на такъв в домашни условия и обратното. Най-добри резултати се наблюдават, когато бъдат използвани съвместно.
Кога е необходимо използването на серум?
В повечето случаи серумът се използва в допълнение към дневния или нощен крем. Той е най-силното средство за борба с конкретен проблем на кожата. Разбира се, има серуми, които могат да се използват и самостоятелно, за предпочитане е това да става вечер, преди лягане.
Защо вечер?
Кожата реагира по определен начин на активните вещества в различното време на денонощието. Серумите, които са наситени с витамини подпомагат стимулирането на клетъчното обновяване, което се случва по време на сън. Ако все пак искате да използвате серум през деня, то най-подходящи са тези, в чиято формула са включени антиоксиданти и хидратиращи съставки, защото през деня кожата е изложена на външни влияния и има нужда от хидратация, UV защита и защита от токсини. Само през зимните месеци не е препоръчително хидратиращите серуми да се използват през деня. Основната разлика между крема и серума е, че кремът има по-плътна текстура и е насочен към няколко проблема на кожата, докато както споменахме вече, серумът е с много лека текстура и с висока концентрация на активни вещества, имащи за цел да работят върху конкретен проблем. 

Какъв серум да използвам?
Няколко фактора влияят върху избора на серум. Те са: проблемът върху който искаме да работим (пигментни и старчески петна, бръчки, дехидратаця и т.н.), възрастта на клиента и годишният сезон. Съществуват твърдения, че серумите са подходящи за по-зрели кожи. Това не е вярно, защото има серуми, специално предназначени за борба с акнето, което обикновено се наблюдава при по-млади кожи, също така дехидратацията е масов проблем както при подрастващите, така и при по-възрастните клиенти. Затова е важно продуктът да бъде съобразен както с възрастта, така и с конкретния проблем, тъй като няма закономерност, по която да се определи на колко години ще се появят първите бръчки или до каква възраст клиентът ще страда от акне, при всеки човек е строго индивидуално. Кожата може да е с няколко проблема. В такъв случай експерт – козметикът избира най-подходящия серум за дома и за терапия
.......
Серумите са най-богатите на активни съставки козметични продукти и затова съветваме клиентите при техния избор да се консултират и доверяват на своите козметици. ..........
Как се нанасят серумите?
Достатъчно е да бъдат нанесени няколко капки върху добре почистената кожа на лицето и деколтето, непосредствено преди да бъде нанесен кремът. Благодарение на леката текстура на серума, съдържащите се в него активни съставки проникват бързо в кожата. Ползването на серум може да бъде целогодишно или разделено на отделни курсове, като всеки курс е насочен към определен проблем от експерт козметик. В повечето салони за красота по-доброто проникване на серума бива подпомогнато от апаратура. Така се постигат по-добри резултати и продуктът достига на по-голяма дълбочина в кожата.
Професионалните серии серумите са много по-концентрирани (6 до 8 пъти повече) в сравнение с останалите козметични средства и имат интензивно възстановяващо и укрепващо действие върху кожата. По-високата концентрация на активни съставки в серумите съответно определя по-голямата им ефективност и бързите видими резултати. Всички линии на професионалните козметични марки имат и серуми, за антиейджинг ефект, за лечение на акне, против пигментни и старчески петна, за изравняване и подобряване тена на кожата, за дълбока хидратация, подхранване и ревитализация, купероза, мазна кожа и други.
Съвременните козметични серуми са високотехнологични препарати, а списъкът на влаганите във формулата им активни компоненти постоянно се разширява благодарение на най-новите научни достижения и разработки. Естествено, увеличава се и възможността за корекция и отстраняване на различни естетични проблеми.

Няма коментари: