мазна кожа

Искате ли да изгладим бръчките?

неделя, 25 март 2018 г.

 

 

Химичен пилинг

Химичният пилинг е нехирургична манипулация, чрез която се цели да излющи повърхностните слоеве на кожата с помощта на различни по сила на действие органични киселини. Целта на манипулацията е физиологична и контролирана промяна на вида на кожата, чрез регенериране на нов епидермис.
В днешно време козметичната индустрия е много развита и на пазара има много видове пилинги на различни фирми. Нашият избор е богат и можем да задоволим различните нужди на клиента!
БОЛЕЗНЕНА ЛИ Е ПРОЦЕДУРАТА?
Процедурата е свързана с усещане за леко парене и затопляне на третираната зона. При дълбокия пилинг има по-силно усещане за парене и дискомфорт. Работила съм с най-различни марки пилинги и в никакъв случай не мога да определя, че тази манипулация е болезнена. При разговора с пациента преди процедурата, се обяснява какво точно трябва да се почувства.
Субектвното усещане за болка при различните индивиди е различно, но спокойно мога да кажа, че манипулацията не е болезнена. Прилагането на анестезия не се налага. Вентрилото допринася значително за облекчаване на евентуалните неприятни усещания по време на процедурата.

Трябва ли да се използват специални продукти за домашна употреба след пилинга?

f67e5e88602defd8c7a97dedd475bf34
ДА! Отговорът е ДА ДА ДА! Правилната грижа за лицето и деколтето след пилинг е задължителна и то препоръчана от козменика, защото свободно избираемите продукти може да не са подходящи заради съдържанието си и да предизвикат странични ефекти. Задължително е да се ползва и фотозащита!

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ


Манипулацията  е нискорискова и няма странични ефекти. След като се обясни правилно и точно какви са очакванията от манипулацията, да се насочи клиента към точния вид пилинг, от който има нужда, и, не на последно място – професионалното извършване на процедурата. Напомнянето за задължително използване на подходяща медицинска фотозащита и многократно хидратиране в домашни условия ще предотврати нежелани последствия.

Възстановителен период

Пилингите които се извършват в център ПЕПЕ, нямат възстановителен период. Ние работим с леки щадящи пилинги с отлични резултати, LED биологично въздействие с по-добър от ботокс ефект!


БРОЙ ПРОЦЕДУРИ


За добър резултат са необходими 6 до 10 процедури през седем дни, но пилинг може да се направи и седмица преди събитие с цел почистване на кожата, блясък и сияние.

Колко дълго трае ефектът?


След направените процедури и възстановяване, фините бръчки се изглаждат, повърхностните дефекти се изчистват, кожата изглежда по-стегната и еластична. Колко дълго трае този ефект зависи от много “стресови фактори“, на които е подложена кожата ви: 
ултравиолетова радиация, образуване на свободни радикали (при пушачи ), използване на неподходяща козметика, неправилен начин на живот, недостатъчно добри грижи за почистване на кожата и още много други фактори. Наше задължение е да определим и да посъветвам клиента каква бяла козметика и какъв макиаж да използва. Подчертава се абсолютната необходимост от правилно ежедневно почистване на кожата. Трябва да се направи програма, включваща процедури за кожата вкъщи и честота на посещаемост на  салона. Важно е да се изгради много фина връзка на пълно доверие. За да се постигне удовлетворяващ резултат от манипулацията, не е достатъчно да се направят само процедурите, а да се предложи една цялостна консултация и програма на всеки. Програмите да се правят с индивидуален подход, съобразен с много фактори, като се започне от тип кожа, емоционална индивидуалност и социален статус. Всички тези обстоятелства определят продължителността на ефекта. И най- скъпият пилинг, последван от недобри грижи у дома, може да се окаже неефективен.
Обобщено мога да кажа, че хората, които държат на красивия и здрав вид на кожата, трябва да правят серия процедури поне веднъж в годината. Най-подходящият сезон е есенно – зимния, поради по-слабото слънцегреене, но в нашият салон предлагаме и химични пилинги подходящи и за летния сезон с нефотосенсибилизиращо действие.




Процедурата се изпълнява само от сертифицирани специалисти в нашия център за красота.


Няма коментари: